Caféer

Öppna café med hemodlat

Den finns många mysiga och riktigt trevliga caféer att välja mellan. Ska du starta ett café kan konkurrensen således vara väldigt stor. Du behöver komma på ett koncept som många andra inte har och som tilltalar människor.

Vi blir allt mer miljömedvetna och det är något som du kan dra nytta av när du vill öppna ditt café. Varför inte satsa på ett café där så mycket som möjligt är hemodlat? Om du inte kan odla i anslutning till ditt café kanske du kan odla i din egen trädgård eller i en kolonilott i din närhet. Genom att odla själv kommer du inte bara kunna välja exakt de fina grönsaksfröer som du vill ha, utan du kommer också att spara in väldigt mycket pengar. Några exempel på grönsaksfröer är t.ex. tomat, paprika och gurka.

Vad kostar det att odla sina egna grönsaker?

Att odla grönsaker kostar betydligt mer i tid än vad det kostar i pengar – speciellt om du har en egen trädgård och slipper betala för en kolonilott. Ska grönsakerna dessutom användas till ditt café kommer du att behöva odla ganska mycket, men prismässigt sparar du in otroliga summor. Se bara till att du har ett bra förråd eller att du väljer mat efter säsong att servera. Vintrarna i Sverige är långa och gör det möjligt att odla under flera månader.