Fika

Ta en mysig fika på café

Att fika på en cafeteria är ett mysigt sätt att umgås med vänner och familj. Fikakulturen är stor och utbredd i Sverige, där det är vanligt att svenskarna tar en fikapaus på jobbet tillsammans med kollegorna. Den mest omtyckta fikadrycken är förstås kaffe i olika former, där vi importerat olika sätt att tillreda drycken, som kaffe latte från Italien.

Fikastunden är en möjlighet att koppla av, och då väljer många också att ta en snus efter fikat. Det har på senare år blivit allt mer populärt med vitt snus som är tobaksfritt och förekommer i många olika smaker. Tobaksfritt snus har inget naturligt nikotininnehåll, det tillsätts istället i efterhand. Fördelen med att använda vitt snus är att det är enkelt att kontrollera nikotinhalten, där du kan välja bland starkare och svagare sorter i smaker som cola, lakrits och äpple.

Tobaksfritt snus på café

Tobaksfritt snus är enkelt att ta med i fickan och har en diskret och angenäm doft, vilket gör att den passar bra att använda på café. Du kan välja mellan olika nivåer och smaker så att du hittar det snus som passar bäst ihop med din favoritfika. Dosan ser ut som en vanlig snusdosa och är smidig att ta med i fickan när du går och fikar med vänner, arbetskamrater eller familj.

Omtyckta koffeindrycker

Bland de mest omtyckta kaffedryckerna finns kaffe latte, en italiensk dryck som innehåller mjölk och espresso. Detta är en italiensk form av kaffedrycken café au lait, som i Frankrike innebär espressokaffe som serveras med ångad mjölk. Mjölken är dock inte skummad som den är i en cappuccino, vilket är en annan variant av kaffe. Cappuccino brukar oftast drickas till frukost i Italien och finns även i en starkare variant, cappuccino scuro. Denna mer intensiva kaffedryck är en blandning av cappuccino och caffè macchiato.