Fika

Så väljer du rätt på café

Är du en av många som älskar att gå på café och ta dig en gofika till vardags? Då är du långt ifrån ensam. Fika-kulturen i Sverige är stor och omtalad och det är inte ovanligt att ta åtminstone en fika varje dag. Oftast består fika av kaffe och en sötsak, men för mycket av det goda kan sätta sig på fel ställen. Här listar vi därför vad du bör välja om du är sötsugen, men vill undvika allt för stor påverkan på vikten.

En fika om dagen är sällan orsaken till viktuppgång. Det beror naturligtvis på vad du fikar med varje gång och hur mycket du tar. En obalanserad daglig kost är det som kan ligga bakom viktökningen, men genom att välja rätt och använda Linas Matkasse och Viktväktarna till middag och lunch kan du ligga steget före. Färdiga matkassar med hälsosam mat är A och O för att du ska ge din kropp den näring som den behöver och för att du ska hålla dig i trim.

Så fikar du bättre på café

Vad är det då man ska välja om man är på café och är sugen på något sött? Är du bara lite sötsugen kan det räcka gott och väl med en scones eller en biscotti, men även en mindre chokladboll kan stilla sötsuget väldigt bra. Undvik wienerbröd och tårtor.