Caféer

Populära bakelser

En anledning till varför man besöker ett café är för att äta något sött. I ett typiskt cafés utbud kan du bland annat finna en hel del bakelser. I den här delen kommer du därför att få några exempel på populära bakelser som säljs på café.

Morotskaka

En klassisk bakelse är morotskakan. En typisk morotskaka består vanligtvis av en mjuk kaka med bland annat morot och har ett täcke av en kräm gjord på färskost.

Napoleonbakelse

Ett annat exempel på en typisk svensk bakelse som är bland de mest populära är napoleonbakelsen. En napoleonbakelse består av en botten gjord på smördeg som brukar varvas med grädde och vaniljkräm. Högst upp på en napoelonbakelse finner vi en glasyr som bland annat innehåller en gelé gjord på vinbär.

Budapestrulle

En budapestrulle, eller budapeststubbe som det kan kallas för i folkmun är en populär bakelse, särskilt i Sverige. En budapestrulle bakas likt en rulltårta och har en botten gjord på hasselnöt som sedan varvas med grädde och en fruktblandning.

Gustav Adolfsbakelse

Sist men inte minst så har vi en Gustav Adolfsbakelse som har fått sitt namn efter den svenska kungen. Vanligtvis brukar bakelsen serveras med ett porträtt av choklad av den gamle kungen.