Caféer

Populära bakverk

I tidigare inlägg har vi berättat lite om några av de mest populära bakelserna. I den här delen vill vi därför följa upp det genom att dela med oss av några av de mest populära bakverken.

Tårta

Ett bakverk som kan skilja sig en hel del beroende på vilken sort är tårtan. En tårta kan ha olika smaker och fyllningar men det alla har gemensamt är att de har bottnar som är varvade med olika fyllningar.

Bulle

Ett annat mycket populärt bakverk som många köper när de är på café är bulle. En bulle är ett sorts fikabröd och smaken kan variera. Den vanligaste bullen är kanelbullen därefter vaniljbullen och kardemummabullen. Till jul är det också populärt med saffransbullar.

Dammsugare

Dammsugare är ett typiskt svenskt bakverk som består av en sockerkaksfyllning smaksatt med punsch och har ett överdrag av marsipan. Bakverkets ändar doppas i choklad.

Biskvi

En biskvi är ett bakverk som har en botten gjord på mandel och socker. Fyllningen består av smörkräm och bakverket doppas sedan i choklad.

Paj

Sist ut har vi paj. Det finns flera varianter av paj. En efterrättspaj består vanligtvis av en enkel botten och har oftast en fyllning med frukter eller bär.