Caféer

Populära caféer i Sverige

Sverige är ett avlångt land med 10 miljoner fikaälskande cafébesökare. Numera finns det ett café på mer eller mindre varenda ort och det är sällan speciellt långt till närmsta café. Att det finns gott om caféer är ingen hemlighet. Trots att konkurrensen är hård finns det några caféer som sticker ut extra mycket och är något mer välbesöka än andra. Det finns till och med ett par caféer som är värda ett besök även om du bor långt bort ifrån platsen. I det här inlägget kommer du att få några tips om Sveriges mest populära caféer som är värda ditt besök.

Conditori Nordpolen

I den svenska staden Vara finner vi en av våra mest välbesöka och populära caféer. Caféet heter conditori Nordpolen och öppnade år 1903. Det innebär att Conditori Nordpolen också är en av Sveriges äldsta caféer som ännu är aktivt, vilket är en anledning så god som någon till att besöka caféet nästa gång du är i närheten av Vara.

Berzelii choklad

Om du älskar choklad och befinner dig i Göteborg med omnejd ska du styra din kos mot caféet Berzelii choklad. På detta café säljs drycker, bakelser, tryfflar och kakor med smak av choklad. Även om du inte gillar choklad och är hungrig på mat kan du på detta café få en enkel men god måltid.

Bergstugan Fröå gruva

Om du befinner dig i de något mer norra delarna av Sverige kan det vara värt att besöka den jämtländska byn Åre. Här finner du cafét Bergstugan Fröå gruva där du bland annat kan äta goda våfflor eller hembakt fikabröd.

Fosch Artisan Pâtisserie

Nu när vi nämnt både Göteborg och Norrland så är det hög tid att vi nämner ett café vi finner i huvudstaden Stockholm. Fosch Artisan Pâtisserie har blivit utsedd till årets bästa café både år 2019 och 2020 vilket säger en hel del. På deras meny finner du olika typer av bakverk. Det som gör detta café unikt är att de anpassar menyn efter vilken årstid vi befinner oss i eftersom de råvaror de använder på Fosch Artisan Pâtisserie är ekologiska och lokalt producerade.

Flickorna Lundgren

Sist men inte minst har vi även ett café som ligger i Skåne. Om du befinner dig i Skåne på sommaren ska du besöka cafét flickorna Lundgren vilket är en av Sveriges mest populära sommarcaféer.