Fika

Inspiration för bakning

När man känner sig sugen på något sött men inte har godis och andra smaskigheter hemma är det många som tar det man har i skafferiet och bakar något gott att äta. Men ibland kan sötsuget vara kvar eftersom man inte riktigt vet vad man ska baka. Därför kommer du i det här inlägget att få några tips på hur du kan få inspiration för bakning.

Sociala medier

På sociala medier finns det massvis med bra konton som dagligen delar med sig av recept på goda bakverk. Om du till exempel använder Instagram kan du kolla in bakkontona baka med Frida, Camilla Hamid och Fredriks fika som är några av de största i Sverige inom bakning på sociala medier.

TV-program

Ett annat bra sätt att få inspiration på bakning är genom att kolla på tv-program där man på olika sätt tävlar i bakning. Till exempel hela Sverige bakar vilket är ett tv4 program där hemmabagare tävlar om titeln att bli Sveriges bästa hemmabagare och få ge ut en egen bakbok. Programmet är baserat på det brittiska programmet the great british bake off vilket också är ett tips.